top of page


HOGYAN KERÜLT CLAUDE MONET EGYIK FESTMÉNYÉNEK CUKORTÉSZTÁBÓL KÉSZÍTETT MÁSOLATA A SZÉPMŰVÉSZETI MÚZEUMBA?


Az Atrium Hyatt szállodában annak megnyitásakor a báltermen kívül 4 – Wright, Ciolkovszkij, Kármán és Széchenyi – különterem volt, összesen kb. 500 m2 területen tudtak konferenciákat, fogadásokat, sajtótájékoztatókat, gálavacsorákat, egyéb rendezvényeket tartani.

A hotel vezetősége a nyitást követő években gyorsan rájött, hogy a milyen üzleti lehetőségek rejlenek a rendezvények bonyolításában és házon kívüli fogadások, díszvacsorák szervezésével is elkezdett foglalkozni. Ezt a konyhán, a szervizben foglalkoztatott kiváló munkatársak szaktudása tette lehetővé. Több száz fős állófogadásokat, gálavacsorákat bonyolított a hotel a Nemzeti Galériában, az Állami Operaházban, a Szépművészeti, az Iparművészeti, a Néprajzi Múzeumban. Utóbbival az Atrium Hyatt szálloda exkluzív szerződést kötött, amivel kizárólagosságot szerzett rendezvények bonyolítására. Ennek köszönhetően – csak a Néprajzi Múzeumban – évente átlagosan 20 – 25 rendezvényt szervezett a hotel egészen 2005 végéig.

2004 januárjában a budapesti Szépművészeti Múzeumban „Monet és barátai” címen kiállítást rendeztek. A kiállítás megtekintésére, s azt követően egy állófogadásra az Accor Magyarország és az Air France meghívta üzletfeleit, s a Sofitel Budapest szálloda kapott megbízást az állófogadás lebonyolítására. A hotel meglepetésként a kiállításon bemutatott egyik Claude Monet kép – a Halászhajók – másolatát elkészítette cukortésztából, tojásfehérjéből, porcukorból az Oscar és Venesz díjas mestercukrásszal, Kopcsik Lajossal, s azt az állófogadás büfé asztalán állította fel.

El lehet képzelni a vendégek meglepetését, mikor a világhíres francia impresszionista képével aznap este másodszor találkoztak.

Claude Monet „Halászhajók” c. képének ez a másolata azóta Egerben a Kopcsik Marcipánia múzeumban van kiállítva, ott tekinthető meg.

Az Atrium Hyatt/ Sofitel Budapest Hotel – 1996 – 97, majd 2004 – 2005 évi felújítása, bizonyos átalakítások eredményeként a rendezvénytér közel 1.000 m2-re nőtt, hogy a szállodában még több rendezvényt tudjanak fogadni.


Kovács István

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page