top of page

A SZÁLLODA GYERMEKE


2002. június 28-án Babót település egyik kis utcájába, egy fekete limuzin fordult be, aminek a hátsó ülésén ültem, a szívem majd kiugrott a helyéből, hogy vajon tényleg otthon találom-e Balogh Józsefet… A hátam mögött az RTL Klub operatőrével becsöngettem a kapun és a kijövő fiatalemberhez fordultam: "Balogh József..? A kocsija előállt uram."

Józsi, avagy a "szálloda gyermeke" egy volt a 369 fiatal közül, akik 1982. június 19-én születtek, pontosan azon a napon, amikor a Hyatt megnyitotta kapuit. A jubileum előtt pár hónappal jött az ötlet, hogy mi lenne, ha egy nyereményjátékot indítanánk, mégpedig úgy, hogy megkeresnénk azokat, akik a szálloda nyitása napján születtek Magyarországon, majd kisorsolnánk közülük a szállodai „fogadott gyermekét”, akit a szállodában is felköszöntünk. A Hyatt jó kapcsolatainak köszönhetően az akkori Belügyminisztérium segítségével - azok a szép GDPR nélküli idők… - megkaptuk a fiatalok nevét és címét. Ekkoriban nem ment még gmail-ezés…. a fiatalok postán kaptak tőlünk egy felhívást. Felköszöntöttük őket a születésnapjuk alkalmából, és azt kértük Tőlük, hogy ha szeretnének részt venni a játékban, akkor küldjenek magukról egy néhány soros bemutatkozó levelet.

Sosem felejtem el azokat a leveleket. Ott ültünk gyakornokommal a hátsó ki irodában 209 db hol kézzel, hol géppel írt levél előtt és hol nevettünk, hol sírtunk. Szívhez szóló, megható leveleket kaptunk a 20-as éveik elején járó fiataloktól, álmokról, tervekről, kutyákról, macskákról... Minden levelet elolvastunk! Nem akartunk egy személytelen sorsolást. Tudni akartuk, hogy kiknek a neve kerül a gömbbe. Fájó szívvel sorsoltunk ki közülük egyet, mert legszívesebben egy tucat fiatalt vendégül láttunk volna.

A nyertes Balogh József lett, aki Babóton élt a szüleivel. Ez egy kis falu Győr-Moson Sopron megyében. Vegyesbolti eladó volt, de mivel többre vágyott, beiratkozott gimnáziumba és nyelveket kezdett el tanulni. Többször megcsodálta már a szállodát, amikor Budapesten járt, de csak kívülről. Soha nem aludt még szállodában.

József ajándéka az volt, hogy egy hétvégét tölthetett a 720-as elnöki lakosztályunkban miközben úgy kényeztettük, mint egy igazi sztárt. Vörös szőnyegen érkezett a recepcióra, ahol egyenruhás bellboy köszöntötte, majd személyesen a szálloda igazgatója Kovács István egy virágcsokorral a kezében a megszeppent fiút és kísérőját. Fotós, operatőr, minden kellék adott volt a helyszínen a "sztársághoz", az RTL Klub Fókusz műsora is felvette a jeles eseményt. Mindeközben többi vendég kíváncsian nézte ki lehet ez a híres fiú… József a nagyokhoz illően beleírt a vendégkönyvbe is.

Munkatársaimmal minden óhaját, kívánságát lestük. A lakosztályban pezsgős bekészítés várta, falatkákkal, gyertyákkal, ajándékokkal és meglepetés barátokkal, akik köszöntötték őt. Este gyertyafényes vacsora, reggel a room service vitte a finomságokat a lakosztályba. Ebéd az Atrium Teraszon, majd délutáni kényeztetés a Club Olympus Fitness Centerben masszázzsal. Estefelé egy koktél a Bridge Bárban zongorajáték kíséretében, majd játék tanulás a LasVegas Casinoban, amit egy gyertyafényes vacsora zárt a Focaccia étteremben. Másnap megint room service reggeli, hajós városnézés a Dunán, majd egy finom ebéd után ismét előállt a limuzin, ami két nappal ezelőtt az álmokba repítette őt.

Több lap is megírta a történetét másnap, és az RTL Klub Fókusz is beszámolt a nem mindennapi élményről. Józsi az elnöki lakosztály franciaágyáról áradozott a médiának, noha igazán nem tudta kipróbálni, mert kísérője Anikó csak gyerekkori pajtása volt, ugyanis éppen barátnő nélkül érte a lehetőség.

Egy darabig még tartottuk a kapcsolatot Józseffel, nem akartuk szem elől veszíteni. Karácsonyi és újévi kívánságokat küldtünk neki, és egy meglepetés ebéd meghívás is várta őt Nálunk. Sajnos sokáig nem válaszolt, aztán egyszer csak írt, hogy ne haragudjak, de nagyon sokat dolgozik, több műszakban, és közben meghalt a nagymamája, de ennek ellenére nekem és minden munkatársnak a legjobbakat kívánja. Aztán ahogy ez az dolgok rendje, elsodorta őt az élet, "felnőtt" és kikerült a látókörünkből.


Semperger Judit


Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page